Postet den: | Kategori:

Starte Mac i gjenoppretteingsmodus

På Intel Mac kommer du til Recovery ved å holde Command-R nede på tastaturet mens Mac-en starter. Slik gjør du det på en M1 Mac:

  1. Slå av Mac-en. Når du slår den på igjen, trykker du på strømknappen (samme knapp som fingerskann) og holder nede knappen mens Mac-maskinen starter.

  2. Skjermen viser ikoner for de oppstartbare lagringsenhetene som er koblet til din Mac, pluss et ikon for Alternativer. Velg Alternativer og klikk Fortsett. Dette setter Macen i gjenopprettingsmodus.

  3. Skriv inn Mac-administratorpassordet ditt hvis du blir bedt om det.

Deretter går du til gjenopprettingsskjermen, hvor du kan velge fra et utvalg av apper og utføre visse vedlikeholdsoppgaver. Du vil også kunne installere macOS på nytt og kjøre diskvedlikehold om nødvendig.

"Fallback recovery OS."

Hvis det ikke fungerer, har M1 Mac en annen gjenopprettingsmodus som Apple kaller "Fallback recovery OS." Som navnet antyder, er dette en annen gjenopprettingsmodus du kan bruke i tilfelle den vanlige macOS-gjenopprettingsmodusen ikke fungerer.

For å starte opp i Fallback Recovery OS, dobbeltklikk på av / på-knappen og hold nede knappen mens Mac-en din starter. Ifølge Apples plattformsikkerhetsdokument er Fallback "en annen kopi av recoveryOS som oppbevares for fleksibilitet." Den tilbyr de samme alternativene som Recovery, men lar deg ikke endre systemets sikkerhetstilstand, noe du kan gjøre i vanlig macOS Recovery.

Kilde: macworld.com